Henkilöstöliikuntahanke käynnistyy

tiistai 05.03. klo 13:12

Orimattilan kaupunki on saanut hanketukea henkilöstön terveysliikuntahankkeeseen. Päijät-Hämeen liitto rahoittaa hanketta 42 000 eurolla, Opetus- ja kulttuuriministeriö 15 000 eurolla ja kaupunki 14 000 eurolla. Hankketta vetämään palkataan projektipäällikkö 1.4.2013 alkaen. Hanke on yksivuotinen.

Kaupungin organisaatioon luodaan henkilöstön terveysliikuntamalli yhdessä testaus- ja valmennusammattilaisten kanssa. Hanke luo pilottimallin, joka on monistettavissa muihin kuntiin. Tarkoituksena on tavoittaa vähän liikkuvat työntekijät ja reitittää heitä moniammatillisen palveluketjun avulla matalan kynnyksen liikuntapalveluihin. Liikunta-aktiivisuuden ja työkyvyn näkökulmasta riskiryhmiin kuuluvat ohjataan valmennusprosessiin. Hankkeen aikana rakennetaan myös Orimattilan kaupungin henkilöstöliikuntatarjotin, joka sisältää kaikki liikunnalliset palvelut, joita kaupunki henkilöstölleen tarjoaa.

Hanke käynnistyy liikuntailtapäivällä 8.4. Iltapäivään osallistuvat ne henkilöstön jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet hankkeeseen sisältyvään tehostettuun valmennukseen.