Lähiliikuntapaikan avajaisia vietettiin lumisissa olosuhteissa

perjantai 07.11. klo 13:32

Salmelan lähiliikuntapaikan virallinen avajaisia vietettiin torstaina 6.11. Tapahtuma keräsi lumista olosuhteista huolimatta noin 100 henkilöä. Avajaiset käynnistyivät virallisella osuudella, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tapio Malmiharju avasi tilaisuuden sekä vihki lähiliikuntapaikan virallisesti avatuksi. Virallisen osuuden jälkeen pelattiin mölkkyottelu Orimattilan kaupungin joukkue vastaan Artjärven Eläkeläiset, joka päättyi niukasti kaupungin joukkueen voittoon.

Samalla, kun joukkueet mittelöivät paremmuudestaan, muihin toimipisteisiin pystyi tutustumaan omatoimisesti tai ohjatusti. Tapahtumassa kävijöille tarjoiltiin kahvit suussa sulavien herkkujen sekä höyryävien makkaroiden muodossa.

Kesän ja syksyn aikana rakennetussa lähiliikuntapaikassa pääsee leikkimään erilaisissa telineissä ja pelaamaan miniareenassa. Alueella on myös aikuisille sopivia kuntoilulaitteita. Lähiliikuntapaikka on maksuton ja se on ympärivuotisessa käytössä. Lähiliikuntapuistot antavat asukkaille hyvät mahdollisuudet liikkua helposti lähellä, omalla asuinalueella, ilman suuria satsauksia välineisiin. Yksi keskeisimmistä terveyden edistämisen keinoista on riittävä ja aktiivinen liikunta, joka edellyttää omaehtoista liikkumista tukevaa elinympäristöä. Lähiliikuntapaikkojen avulla pyritään innostamaan asukkaita tarttumaan hetkeen ja lähiliikuntapaikkojen tarjontaan.

Salmela