Liikuntaneuvonta otti paikkansa

keskiviikko 29.05. klo 16:24

Liikuntaneuvonta alkoi Orimattilan keskustassa Terveyskioskilla 17.9.2012. Toiminta on toteutettu Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n ja kaupungin liikuntapalvelujen yhteistyönä. Liikuntaneuvoja on palvellut Orimattilassa joka tiistai sekä syys- että kevätkaudella.

Asiakkasmäärät ovat kasvaneet jatkuvasti. Liikuntaneuvonta ei kuitenkaan ole palvelua, jossa pelkät volyymit ratkaisevat. Oleellisinta on tavoittaa oikea kohderyhmä, eli henkilöt, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Liikuntaneuvonnassa on ollut syys- ja kevätkaudella 44 eri asiakasta. Koska asiakkaat ovat liikunnallisesti inaktiiveja, on palvelulla merkittävä terveydenhuollon menoja säästävä potentiaali.

Liikuntaneuvontaan voi hakeutua eri reittejä, esimerkiksi työterveyshuollon, terveyskeskuksen vastaanoton, työllistämishankkeen (OTE-hanke), sosiaalitoimen ja Etevan kautta. Lisäksi liikuntaneuvojan vastaanotolle pääsee varaamalla ajan suoraan liikuntaneuvojalta.

Liikuntaneuvontaan liittyvät myös matalan kynnyksen liikuntaryhmät, joita liikuntaneuvoja on vetänyt kevätkaudella.

Liikuntaneuvonta on maksutonta. Liikuntaneuvojana toimii Sari-Anne Mäkiniemi. Tarkemmat tiedot palvelusta Liikuntaneuvonnan sivulla.

Sari-Anne Mäkiniemi

Sari-Anne Mäkiniemi