Satu Mäkelä-Nummela tähtäsi Päijät-Hämeen vuoden urheilijaksi

maanantai 08.02. klo 09:50

Orimattilalainen trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela palkittiin perjantaina Lahdessa pidetyssä Päijät-Hämeen Urheilugaalassa Päijät-Hämeen vuoden 2015 urheilijaksi. Orimattilan Seudun Urheiluampu-jia edustava Mäkelä-Nummela varmisti olympiamaapaikan Suomelle toukokuussa Larnakan maail-mancupissa, kun hän oli kisan ykkönen. Mäkelä-Nummela sijoittui Bakun Euroopan kisoissa viidenneksi ja kuului Suomen hopeaa voittaneeseen joukkueeseen Italian Lonatossa järjestetyissä MM-kilpailuissa.

Trap-ampuja Satu Mäkelä Nummela nimettiin lokakuussa ensimmäisten urheilijoiden joukossa Suomen olympiajoukkueeseen Rio de Janeiroon. Hän osallistuu Riossa olympialaisiin kolmannen kerran. Mäkelä-Nummela valittiin Vuoden urheilijaksi vuonna 2008, kun hän voitti Pekingissä olympiakultaa. Lontoossa 2012 hän oli seitsemäs. Hän on Suomen viimeisin kesäkisojen olympiavoittaja.

Urheilutoimittajain liitto valitsi aikaisemmin tammikuussa trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan viime vuoden parhaaksi ampumaurheilijaksi.

Satu Mäkelä-Nummelan saavutukset vuonna 2015:

30. MM-kilpailu Lonato, Italia 9.-18.9. trap, naiset 66 kiekkoa
5. European Games Baku Azerbaidzhan 12.-28.6. trap naiset 71 kiekkoa + semifin 12/1
8. EM-kilpailut Maribor, Slovenia 18.7.-1.8. trap, naiset 71 kiekkoa (uusi finaaliin)
8. MC-finaali Nikosia, Kypros 19.10. trap, naiset 67 kiekkoa
1. MC-kilpailu Larnaca, Kypros 24.4.-4.5. trap, naiset 71 kiekkoa + semifin 13 + mitali 13

Käkelän hiihdot sivakoi itselleen Orimattilan vuoden Urheiluteon

Myös alueen kunnat ovat tänä vuonna laajalti edustettuna gaalassa. Kunnat palkitsivat gaalassa omia vuoden urheilutekojaan. Orimattilan kaupungin palkinnon pokkasi Käkelän kylähiihdot, joka on liikuttanut hiihdoissaan koko elämänkaarella kuntalaisia ja ulkopaikkakuntaisiakin. Perinteiset Käkelän kylähiihdot järjestettiin viime vuonna 90. kerran ilman välivuosia, vaikka lumista onkin ollut joinakin talvina pulaa. Kylähiihtojen kunniavieraana nähtiin viime vuonna 90 vuotta täyttänyt hiihtäjälegenda Äitee Rantanen, jolla sukset taitaa olla vieläkin ahkerassa käytössä. Käkelän hiihdot saivat myös valtakunnallista näkyvyyttä, kun MTV3:n uutisten loppukevennykset tekivät juttua tapahtumasta.

http://www.mtv.fi/…/hiihtoperinteesta-pidetty-kiinn…/4727612

Sadun ollessa Olympialaisiin valmistavalla leirillä, palkinnon kävivät pokkaamassa OSU:n edustajat Päivi ja Pertti Könönen