Suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta ja liikuntapalveluiden avaamisesta

keskiviikko 28.04. klo 13:32

Orimattilan kaupungin sivistys- ja hyvinvointitoimiala julkaisee suunnitelmansa koronarajoitusten hallitusta purkamisesta ja tähän purkamiseen liittyvän tavoiteaikataulunsa 3.5.2021 alkaen. Palveluita koskevaa suunnitelmaa ja palveluihin osallistujarajoituksia toteutetaan Aluehallintoviraston, alueellisen korona-yhteistyöryhmän ja kaupungin koronajohtoryhmän määrittämien ohjeistusten mukaisesti. Myös maskien käytöstä luovutaan ohjeistusten mukaisesti.

 

Orimattilan liikuntapalvelut 

 

20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoimintaa sisätiloissa lähdetään avaamaan opetustoimen voimassa olevien karanteenien päätyttyä 10.5.2021 alkaen. Toiminnassa noudatetaan voimassa olevia osallistujamäärärajoituksia ja edellytetään, että koontuvan harrastusryhmän kokoonpano on oltava vakiintunut ja perustua ennakkoilmoittautumiseen.

 

Harrastustoimintaa järjestävien yhdistysten ja seurojen on toimitettava sähköpostitse vapaamuotoisen terveysturvallisuussuunnitelman liikuntalajeittain voimassa olevien koronarajoitusten ajaksi kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@orimattila.fi) ja kopio suunnitelmasta liikuntatoimeen (liikunta@orimattila.fi) viimeistään 14 päivää ennen vuorojen aloittamista. Muussa tapauksessa vuoroa ei voida myöntää tai jo myönnetty vuoro perutaan. Suunnitelmassa on kuvattava, mitä toimintaa järjestetään, mille kohderyhmille, miten toiminnassa vältetään lähikontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan. Päätöksen terveysturvallisuussuunnitelman hyväksymisestä tekee kaupungin koronajohtoryhmä.

 

20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan ulkotiloissa rajoitetusti. Myös muut kuin liikuntaharrastukset ovat mahdollisia.

Aikuisten pari- ja ryhmäharrastustoiminta on toukokuussa edelleen keskeytettynä sisätiloissa. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa  avataan ulkotiloissa turvavälit ja osallistujarajoitukset huomioiden 3.5.2021 alkaen.

 

Kaikki kilpailutoiminta on tauolla toukokuussa.

 

Uimahalli avataan asiakkaille 3.5.2021 alkaen voimassa olevia koronarajoituksia (mm. turvavälit) noudattaen. Uimahallin kesätauko on 24.6.–8.8.2021.

 

Urheilutalot (Areena ja vanha urheilutalo, Vuorenmäki) ovat suljettuja toukokuussa muuten, mutta avoinna koulujen normaalitoimintaa varten sekä koronakaranteenit huomioiden 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa varten.

 

Kuntosalit (Vuorenmäki, Urheilutalo) ovat toukokuussa suljettuja muuten, mutta ovat käytössä koulujen normaalitoimintaan.

 

1.6.2021 tai koronatilanteen niin salliessa urheilutalot, kuntosalit sekä ulkotiloissa tapahtuvat harrastukset avautuvat nykyistä laajemmalle käyttäjäryhmälle AVI:n, alueellisen korona-yhteistyöryhmän ja kaupungin johtoryhmän määrittämillä rajoituksilla.

 

Ulkona tapahtuva lasten ja nuorten kilpailu- ja harrastetapahtumat sallitaan.

 

Muu kilpailutoiminta voidaan aloittaa rajoitetusti, jos koronatilanne sen sallii. Ennen kilpailutoiminnan käynnistämistä järjestäjän on toimitettava terveysturvallisuussuunnitelma kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@orimattila.fi) ja kopio suunnitelmasta liikuntatoimeen (liikunta@orimattila.fi)viimeistään 14 päivää ennen kilpailuja. Suunnitelmassa on kuvattava, mitä toimintaa järjestetään ja miten toiminnassa noudatetaan turvavälejä ja voimassa olevia yleisörajoituksia. Päätöksen terveysturvallisuussuunnitelman hyväksymisestä tekee kaupungin koronajohtoryhmä.

 

Yleisötilaisuudet osallistujarajoituksin alkavat viimeistään heinäkuussa.

 

1.8.2021 alkaen vauvauinti, liikuntatiloja, -palveluita ja kilpailutoimintaa avataan ilman rajoituksia myös sisätiloissa. Kuntosalitiloissa huomioidaan koulujen päiväkäyttö. Aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta voi alkaa.