Uimahalli avataan rajatusti 1.6.2021 alkaen

keskiviikko 26.05. klo 13:17

Tiedote 26.5.2021

Koko Päijät-Hämeen alue on epidemian leviämisvaiheessa. Osa Orimattilan kaupungin julkisista palveluista on edelleen suljettu ja osa on käytössä rajoitetusti. Koronayhteistyöryhmän 24.5.2021 päätöksen mukaan nykyiset rajoitukset ja suositukset pidetään vielä ennallaan. Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemian ja sairaalahoidon tilannetta viikoittain.

Lisätietoa rajoituksista ja suosituksista sekä Koronatilanteesta voi lukea  Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (Päijät-Sote) sivuilta: hyvinvointiyhtymän uutiset ja alueelliset suositukset.

Orimattilan, Myrskylän ja Lahden ns. korkean riskin tilat määrättiin suljettavaksi 31.5.2021 asti. PHHYKY on kuitenkin ilmoittanut viikon alussa, että Orimattilan uimahalli voidaan avata, mikäli terveysturvallisuudesta huolehditaan Tartuntatautilain 58§ c + d pykälän mukaisesti.

Orimattilan kaupunki on päättänyt, että uimahalli avataan tiistaina 1.6.2021 rajatusti terveydellisistä syistä sitä tarvitseville ja se on auki 24.6.2021 asti, jolloin uimahallin kesäsulku alkaa. Hallia pidetään auki sulkuun asti, ellei viranomainen toisin määrää.

Kuka voi varata vuoron?

Uimahalli palvelee rajoitetusti ja se on auki henkilöille, joiden kuntoutumiselle tai toimintakyvyn ylläpitämiselle terveydellisin perustein allasliikunta on välttämätöntä. Näitä terveydellisiä perusteita voivat olla mm. yli 70 vuoden ikä tai vakava pitkäaikaissairaus. Henkilön oma arvio tarpeellisuudesta riittää. Uintivuoro on kävijälle maksuton.

Asiakkaiden tulee noudattaa seuraavia, erikseen annettuja ohjeita, jotta uimahallin terveysturvallinen toiminta voidaan taata:

 • uimaan saa tulla vain terveenä ja oireettomana
 • uimaan ei saa tulla, mikäli henkilö on määrätty karanteeniin alistuksen vuoksi
 • uimaan ei saa tulla, jos lähipiirissä on COVID-19 tartunta tai tartuntaepäily
 • hygieniaohjeita tulee noudattaa (käsienpesu, yskiminen hihaan/käsivarteen) sekä peseytyä saippualla ennen ja jälkeen uintien
 • tullessa uimaan ja poistuessa uimasta tulee käyttää kasvomaskia
 • toisiin tulee pitää riittävää, vähintään 2 metrin etäisyyttä myös pukeutumistiloissa
 • uintivuoro on varattava uimahallin aukioloaikana soittamalla p. 040 544 2403 (uinninvalvoja), vuoroja saa varata yhdelle uijalle maksimissaan kolme per viikko
 • mikäli olet matkustanut ulkomaille, pidäthän hallituksen määräämän karanteenin
 • tulethan vuorollesi vasta maksimissaan 10 minuuttia ennen sen alkua, vuoroa odotetaan aulatiloissa ja uimavalvoja ohjaa pukuhuoneisiin, kun edellinen vuoro on poistunut
 • kaikkea ylimääräistä oleskelua tiloissa tulee välttää

 

Yllämainittujen asioiden lisäksi uimahallin terveysturvallisuussuunnitelmaan liittyvät seuraavat seikat:

 • saunat ja kuntosali ovat pois käytöstä
 • tiloja ja pintoja pestään emäksisellä pesuaineella
 • käsien pesu on mahdollista sekä kädet saippualla pesemällä että käsidesiä käyttämällä
 • asiakkaille jaetaan hygieniaohjeistukset
 • sisään pääsee ennakkovarauksella maksimissaan 5+5 uimaria samaan aikaan.

 

Vuoron varaaminen:

Paikalla on uintivalvoja sekä kassahenkilökuntaa, joilta voi kysyä lisäneuvoa. Oma uintivuoro varataan soittamalla uimahallille aukioloaikoina p. 040 544 2403 (uinninvalvoja). Vuorojen avaaminen alkaa 31.5.201 klo 10.30 – 13.30

 

Tarjolla olevat vuorot:

Maanantaista torstaihin

Vuoro 1             klo 16.00–17.25

Vuoro 2             klo 17.35–19.00

Vuoro 3             klo 19.10–20.35

Lauantai

Vuoro 1             klo 11.00–12.25,

Vuoro 2             klo 12.35–14.00

Vuoro 3             klo 14.10–15.35

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa oma nimi, terveydellinen peruste sekä myös päivämäärä, jonka vuoroon ilmoittautuu. Vuorot jaetaan varausjärjestyksessä ja henkilö voi varata itselleen vuoroja korkeintaan 3 vuoroa /viikko. Vuorojen varausmahdollisuutta rajoitetaan, jotta mahdollisimman moni terveydellisistä syistä uintimahdollisuuden tarvitseva saa vuoron.

Varauksen vastaanottajalle on varauksen yhteydessä ilmoitettava

 1. päivämäärä, jolle haluaa varata vuoron
 2. vuoro, mille haluaa varauksen tehdä
 3. varauksen tekijän nimi
 4. se, että varauksen tekemiseen on terveydellinen peruste
 5. puhelinnumero (ilmoitus mahdollisesta vuoron peruuntumisesta)

Varauksia voi toistaiseksi tehdä vain maaliskuulle. Ilmoitamme muutoksista ja vuorojen mahdollisista jatkumisesta huhtikuussa verkkosivuillamme.

Korttien hyvitykset:

Uimahallin avautuessa taas syksykaudella on jo hankittuihin vuosi-, kk- ja sarjakortteihin lisätty koronapandemian vuoksi aiheutuneiden keskeytyksien hyvitykset. Hyvitykset tehdään ilman erillistä pyyntöä.

 

Lisätiedot:

Hyvinvointipäällikkö Kristiina Hämäläinen

 1. 040 7402982