Uusi uimahalli avautuu syksyllä 2022

maanantai 13.09. klo 20:55

Orimattilaan parhaillaan rakennettavan uimahallin työt etenevät, ja kohta päästään poistamaan rakennuksen tällä hetkellä peittävää sääsuojaa. Sääsuojan poistamisen jälkeen paljastuu Areenan ja uimahallin kokonaisuus. Julkisivussa tehdään tämänkin jälkeen vielä viimeistelytöitä.

– On hienoa, että ollaan saavutettu yksi tärkeä etappi tämän kohteen rakentamisessa, kertoo Orimattilan kaupungin rakennuttamispäällikkö Kai Teva.

Uimahalli valmistuu kesällä 2022 ja käyttäjille se avataan käyttöönottovalmistelujen jälkeen, tämän hetken arvion mukaan syksyllä 2022.
– Uuteen halliin valmistuu 25 metrin allas, tenava- ja opetusallas sekä monitoimiallas muun muassa vesihierontalaitteilla. Halliin tulevat näyttöratkaisut mahdollistavat esimerkiksi virtuaalisten vesijumppien esittämisen ja kalusto hallissa tulee tietysti olemaan muutoinkin nykyaikaista. Altaiden lisäksi hallista tulee löytymään pesu- ja pukutilat sekä ryhmäpukuhuoneet naisille ja miehille sekä erilliset puku- ja pesutilat liikuntaesteisille, Orimattilan vs. liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö Aku Laaksonen kuvailee uusia tiloja.

Uimahallin yhteyteen rakennetaan myös ulkokenttien käyttöön tarkoitetut pukutilat ja välinevarasto sekä neuvottelutila. Uimahallin ja liikuntahallin yhdistäminen laajentaa liikuntahallin juoksusuoran 60 metriseksi mahdollistaen eri lajeille yhä paremmat sisäharjoittelumahdollisuudet.
– Orimattila Areenan kokonaisuus luo valmistuessaan upeat puitteet harrastamiselle ja hyvinvoinnin edistämiselle laajalle kohderyhmälle, Laaksonen kertoo.